PKC

De Prinsen Keuze Commissie (PKC) is een enthousiaste groep vrijwilligers die achter de schermen veel werk verzet. De PKC bestaat uit vijf leden, te weten: de president, een bestuurslid, twee oud-prinsen en de algemeen adjudant. Jaarlijks kiezen zij een nieuw prinsenpaar waarbij ze ongeveer als volgt te werk gaan:

Enfin, eerst wordt er in september flink vergaderd en passeren een aantal namen de revue: die wel maar…, die niet want…, die is ook wel gezellig maar…

Er volgt een soort onderzoek naar de potentiële kandidaten en op de tweede vergadering wordt bekeken of ze al wat wijzer zijn geworden: ja, Pietje niet want …, die niet omdat …

Uiteindelijk komt de PKC tot de keuze voor het nieuwe prinsenpaar en rijst de vraag: ‘Hoe gaan we hen overvallen?’. Voor het beantwoorden van deze vraag volgt er opnieuw een vergadering en tot slot volgt de bekende overval bij het prinsenpaar thuis.

De PKC houdt zich overigens niet alleen bezig met de selectie van het nieuwe prinsenpaar, maar begeleiden hen ook naar de bekendmaking toe. Verder bedenkt, koopt en veilt de PKC de 11 artikelen met cryptische omschrijving, bedenken zij de act voor de elfde van de elfde en gaan zij met de prins op zoek naar een pak. De PKC waagt zicht overigens niet aan de jurk van de prinses. Dit laten zij over aan hun vrouwen die de prinses natuurlijk graag helpen bij het vinden van de juiste jurk(en).Kortom, de PKC staat het prinsenpaar bij in raad en daad en steunen ze onvoorwaardelijk tot aan de laatste carnavalsdag.

Reacties zijn gesloten.