PKC

De Prinsen Keuze Commissie (PKC) is een enthousiaste groep vrijwilligers die achter de schermen veel werk verzet. De PKC bestaat uit ten minste 3 leden, te weten de president en ten minste twee oud-prinsen en vergezellen zich van hun partners. Jaarlijks kiezen zij een nieuw Prinsenpaar waarbij ze ongeveer als volgt te werk gaan:

Eerst wordt er in september flink vergaderd en passeren een aantal namen de revue: die wel maar…, die niet want…, die is ook wel gezellig maar…  De potentiële kandidaten worden vastgesteld en dan volgt er een stemronde binnen de PKC.

Uiteindelijk volgt de definitieve keuze voor het nieuwe Prinsenpaar en rijst de vraag: ‘Hoe en wanneer gaan we hen overvallen?’. Voor het beantwoorden van deze vraag volgt er opnieuw een korte brainstormsessie en tot slot volgt de in nevelen gehulde overval bij het beoogde Prinsenpaar thuis of op de plaats waar zij naartoe ‘gelokt’ zijn.

De PKC houdt zich overigens niet alleen bezig met de selectie van het nieuwe Prinsenpaar, maar begeleiden hen ook naar de bekendmaking toe. Verder bedenkt de PKC samen met het Prinsenpaar 11 cryptische aanwijzingen aan de hand waarvan men kan gaan raden wie het Prinsenpaar is, bedenken zij de act voor de elfde van de elfde en gaan zij met de Prins op zoek naar een pak. De PKC waagt zich overigens niet aan de jurk van de Prinses. Dit laten zij over aan hun vrouwen die de Prinses natuurlijk graag helpen bij het vinden van de juiste jurk(en). Kortom, de PKC staat het Prinsenpaar bij in raad en daad en steunen ze onvoorwaardelijk tot aan de laatste carnavalsdag.

Reacties zijn gesloten.